Verslagen en foto's Roswinkel 1

Sc Roswinkel verliest terecht van beter GKC

In de wedstrijd GKC - sc. Roswinkel was GKC de ploeg die, gezien het beeld van de gehele wedstrijd, verdiende te winnen. Bij sc Roswinkel waren Tim Kleinenberg , Kevin Platje en Christiaan Soppe weer inzetbaar. Tim speelde centraal achterin en Kevin was linkerverdediger. Christiaan begon als wisselspeler.
Van het strijdbare en goed combinerende sc. Roswinkel van de vorige wedstrijd was bij een aantal spelers zeker de 1e helft in Gasselte niet veel terug te zien. Hoewel in de beginfase er wel wat kansjes waren voor beide teams. Zo werd in de 10e minuut vanuit een goed opgezette aanval op rechts Casper van der Veer vrij gespeeld. Zijn voorzet kon niet verwerkt worden tot een doelpunt.
Enkele minuten later was het GKC dat een prima aanval opzette. De bal werd door het centrum van de verdediging van sc Roswinkel op de spits gespeeld. Zijn schuiver van een meter of 12 van het doel van sc. Roswinkel kon door de doelman Ricardo Prins met de voeten worden gekeerd.
Er was daarna vanaf minuut 15 sprake van een beter en zorgvuldiger combinerend GKC. De spelers van sc Roswinkel konden geen vat krijgen op het betere spel van GKC.
En toch ontstonden er nog 2 mogelijkheden voor de bezoekers, niet door goed combineren maar door individuele acties van Jeroen de Roo en Aaldert van Eck. Dat leverde 2 keer een vrije bal op voor sc. Roswinkel. Beide genomen door Stefan Arends. De 1e vrije bal weet de keeper te stoppen maar de 2enkele minuten later werd een doelpunt voor sc. Roswinkel. Van het midden voor het doel op een afstand van zo’n meter of 18, krulde Stefan de bal om de muur in de rechterhoek van de keeper van GKC. Die was nu kansloos. Dat betekende de 0-1.
Na opnieuw slordig balverlies rond de middencirkel van sc. Roswinkel werd de bal direct diep gespeeld door een middenvelder van GKC. Omdat de verdedigers van de bezoekers bezig waren aan te sluiten kon de bal met een splijtende pass door het centrum van de verdedigers worden gespeeld. De snelle spits van GKC benutte dit keer wel de kans die hem werd geboden. De stand werd op 1-1 gezet en dat gebeurde zo rond de 25e minuut.
Ook sc. Roswinkel scoorde nog een keer na één van de weinig goed opgezette aanvallen. Echter de scorende Dylan Bulle deed dit in buitenspelpositie.
Na ruim een half uur werd er door GKC weer een prima aanval opgezet. De bal werd van links diagonaal verplaatst naar de rechterspits die direct door speelt op de, in het centrum, aanspeelbaar zijnde spits. Tim Kleinenberg van sc. Roswinkel probeerde in een uiterste poging de spits het scoren nog te beletten. Dat lukte niet. Opnieuw had de spits van GKC het vizier op scherp en scoorde. Dat was de 2-1.
Kort daarop werd Casper van der Veer, die een ongelukkige wedstrijd speelde voor de bezoekers, gewisseld voor Jeffrey van der Veer. Bij sc. Roswinkel gaat Aaldert van Eck rechter middenvelder spelen en op links Rick Haan. Het spel van sc. Roswinkel blijft te slordig. In de slotfase van de 1e helft krijgt een middenvelder van GKC nog een vrije kop kans op 5 meter van het doel, maar zijn bal gaat over het doel.
In de 2e helft zien we een fanatieker sc. Roswinkel dat zich terug knokt in de wedstrijd. Ook al omdat GKC nu opeens slordiger gaat spelen en veel meer balverlies heeft dan in de 1e helft.
De 1e goeie aanval is dan ook van sc. Roswinkel. Via Stefan Arends wordt Dylan Bulle op links vrij gespeeld. Zijn schuiver gaat echter voor het doel van GKC langs.
In minuut 15 van de 2e helft zien we weer een goed opgezette aanval waarbij Kevin Platje en Aaldert van Eck zijn betrokken. Aaldert wordt door middel van een overtreding van de bal gezet. De toegekende vrije bal wordt door Stefan Arends genomen. Zijn bal gaat echter aan iedereen voorbij en ook voorbij het doel van GKC.
Daarna probeert GKC het heft weer in handen te krijgen. Dat lukt niet echt want we zien nu een wedstrijd waarbij het net zo goed 2-2 kan worden dan dat de 3-1 valt. Rick Haan wordt in die fase gewisseld voor Pascal Prins waarna Jens Katuin op het middenveld gaat spelen.
Met nog zo’n 10 minuten te spelen wordt Christiaan Soppe ingebracht bij sc. Roswinkel voor Kevin Platje.
Bjorn Helder gaat dieper spelen en achterin wordt 1 op 1 gespeeld bij de bezoekers.
De spits van GKC probeert na een foutieve inspeel pass van sc. Roswinkel met een boogbal Ricardo Prins te passeren. De doelman tikt de bal echter over zijn doel.
Met nog 10 minuten te spelen krijgt Pascal Prins de bal van de zijkant prima aangespeeld. Helemaal vrijstaand en vanaf een meter of 8 van het doel van GKC tikt hij de bal naast het doel.
Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd wordt het dan toch 3-1. Een voorzet van rechts van GKC wordt niet goed verwerkt door Jeffrey van der Veer, die overigens wel veel goede duels uitvocht en ook won. De bal komt eenvoudig voor de voeten van de linkerspits van GKC en hij kan van een meter of 6 afronden in de beneden hoek. Ricardo Prins is hierbij kansloos. In de 2ehelft werden weinig ruimtes weggegeven door de spelers van sc. Roswinkel, waarbij ook verdedigend de zaak in principe goed op slot zat.